2 kg snittad grönkål
1 kg tärnade äpplen med skal
300 g halva valnötter
Dressing:
½ dl olivolja
1 dl cremefraiche
3 msk pepparrotssallad
Grönkål, äpplen och valnötter blandas med olivolja och serveras.
Pepparrotskrämen ringlas över salladen.
500 g gula och lila morötter skärs/hyvlas tunt som skal, ev. i en påläggsmaskin.
500 g polkabeter skärs på samma sätt
1 l fänkål i tunna skivor
½ l hackad färsk persilja
3 ½ msk grov dijonsenap
5 dl citron
5 msk akaciahonung
Dressingen vispas ihop och ringlas över betorna och morötterna. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar och blanda runt ett par gånger under tiden.
Strö över persiljan och servera sedan salladen.
2,5 kg urkärnade plommon i skivor
1 kg strimlade rödbetor
2,5 kg äppelskivor
2 dl hackade rostade mandlar
Dressing:
2 dl fläderblomssaft
½ dl olivolja
1 dl vit balsamico
ev. akaciahonung efter smak
Vispa ihop och blanda ner med rödbetorna. Låt dra i ca 1 timme.
Blanda ned frukterna och strö över mandlarna. Servera salladen.
5 kg kokt delad potatis(ev. med skal)
1 l skivad vårlök
Körsbärstomater
Semitorkade tomater
½ l gul paprika i strimlor
Dressing:
2 dl akaciahonung
2 dl grov dijonsenap
2 dl citron
1 krm chilipulver efter smak
Salt
Dressingen ska vara stark, då smaken annars försvinner i potatisen
Potatisen blandas varsamt med de övriga ingredienserna och på ett fat.
Ringla dressingen runt om potatisen.
Resten av dressingen serveras i en skål som tillbehör.
3 kg gurka i halva skivor utan kärnorna
½ l skivad vårlök
200 g blåbär
200 g babysallad
200 g torkade fikon i strimlor
200 g hasselnötskärnor
Dressing:
Vit balsamvinäger
Citron
Akaciahonung
Salt