2 kg snittad grönkål

1 kg tärnade äpplen med skal

300 g halva valnötter

Dressing:

½ dl olivolja

1 dl cremefraiche

3 msk pepparrotssallad

Grönkål, äpplen och valnötter blandas med olivolja och serveras.

Pepparrotskrämen ringlas över salladen. 

500 g gula och lila morötter skärs/hyvlas tunt som skal, ev. i en påläggsmaskin.

500 g polkabeter skärs på samma sätt

1 l fänkål i tunna skivor

½ l hackad färsk persilja

3 ½ msk grov dijonsenap

5 dl citron

5 msk akaciahonung

Dressingen vispas ihop och ringlas över betorna och morötterna. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar och blanda runt ett par gånger under tiden.

Strö över persiljan och servera sedan salladen.

2,5 kg urkärnade plommon i skivor

1 kg strimlade rödbetor

2,5 kg äppelskivor

2 dl hackade rostade mandlar

Dressing:

2 dl fläderblomssaft

½ dl olivolja

1 dl vit balsamico

ev. akaciahonung efter smak

Vispa ihop och blanda ner med rödbetorna. Låt dra i ca 1 timme.

Blanda ned frukterna och strö över mandlarna. Servera salladen. 

5 kg kokt delad potatis(ev. med skal)

1 l skivad vårlök

Körsbärstomater

Semitorkade tomater

½ l gul paprika i strimlor

Dressing:

2 dl akaciahonung

2 dl grov dijonsenap

2 dl citron

1 krm chilipulver efter smak

Salt 

Dressingen ska vara stark, då smaken annars försvinner i potatisen

Potatisen blandas varsamt med de övriga ingredienserna och på ett fat.

Ringla dressingen runt om potatisen.

Resten av dressingen serveras i en skål som tillbehör.

3 kg gurka i halva skivor utan kärnorna

½ l skivad vårlök        

200 g blåbär

200 g babysallad

200 g torkade fikon i strimlor

200 g hasselnötskärnor

Dressing:

Vit balsamvinäger

Citron

Akaciahonung

Salt