Med kärlek till osttillverkning.

I över 25 år har familjen Kober ägnat sin själ och sitt hjärta åt det kreativa samspelet mellan mjölk och ost, alltid med en känsla för ursprung och tradition. Maison Kober arbetar med hantverksföretag, hämtar sin råost främst från lokal gårdsproduktion och använder främst regionala ingredienser till sin förädling. Det speciella hos Kober är att osten uteslutande bearbetas för hand. Sedan 2024 har Maison Kober har varit en del av CHEFS CULINAR och kompletterar portföljen av mejeriprodukter med en mängd olika ostar skräddarsydda för HoReCa.

Vad betyder "Affineur"?

Det franska ordet "affinage" syftar på konsten att mogna ost. En affineur - som grundarna Markus och Fabian Kober - är specialister som aktivt kontrollerar mognadsprocessen genom omsorg, förfining och med stor kunskap. Dessutom alltid med de bästa ingredienserna. Vi ger osten precis den tid den behöver så att osten kan utveckla sin fulla arom och bli något alldeles speciellt. Detta hantverk visar sig på smaken! Maison Kobers osterbjudande är speciellt anpassat efter dina behov för restaurang.

  • Ingen smältning av mjukost efter styckning på grund av en speciell typ av mognad.
  • Bättre beräkning av kostnaden för sålda varor.
  • Teknisk expertis om användning av ost i din verksamhet med tips på lämpliga viner, bakgrundskunskap om sorterna med mera.
  • Traditionellt hantverk och fokus på regionalitet.
  • Effektiv beställning av olika sorters ost från en och samma källa.
  • Ett urval med olika ostlådor med ett tematiskt sammanställt sortiment.